NOG Workshop: CBL in Action

Datum 16 juni 2023
Tijd 08:30 uur - 15:00 uur
Titel Workshop: CBL in Action
Regio Noord-Brabant
Plaats Eindhoven
Adres TU/e campus, Het Kranenveld 12 (Matrix - Floor 1), Eindhoven, Het Kranenveld, 5612 AZ Eindhoven
Type Cursussen
Doelgroepen Universiteit
Website https://www.tue.nl/en/our-university/calendar-and-events/16-06-2023-workshop-cbl-in-action
Samenvatting

In aansluiting op de eendaagse Challenge-Based Learning (CBL) conferentie, waarin wetenschappelijke/onderzoeks- en praktijkinzichten worden gecombineerd met workshopactiviteiten, willen we een hands-on training van een halve dag aanbieden over de belangrijkste kenmerken en uitvoeringstechnieken van een CBL cursus. Op deze manier geven we een meerwaarde aan de conferentie door de deelnemers een echt voorbeeld van een CBL cursus aan te bieden en tevens de gelegenheid om vragen te stellen, ideeën te delen en expertise op te doen over hoe je studenten coacht op innovatievaardigheden, omgaan met onzekerheid en werken aan echte uitdagingen. Als we docenten/praktijkmensen in staat willen stellen om CBL in de cursussen te integreren, moeten we de houding van docenten in het leren stimuleren om deze nieuwe methodiek zelf te leren en te ervaren

 

Dit evenement is onderdeel van de TU/e innovation Space CBL demoweken, bekijk het volledige programma.

 

 

 

Inhoud van de workshop

 

08:45 - 09:00 welkom en briefing

09:00 - 10:45 de deelnemers nemen deel aan de eindpresentaties van de ISP cursus - waarbij challenge owners en externe juryleden feedback geven - om zo te zien welke resultaten in een CBL cursus behaald kunnen worden.

10:45 - 15:00 deze sessie bestaat uit een hands-on workshop om de CBL methodologie te delen en uit te leggen hoe een CBL/e cursus wordt uitgevoerd vanuit het perspectief van de studenten en de docent. De sessie is georganiseerd rond essentiële bouwstenen die de hoofdstroom in een CBL/e cursus volgen om de deelnemers de toegevoegde waarde en de belangrijkste mijlpalen (Creatie; Levering; Vastleggen van Waarde) van de CBL aanpak mee te geven. Voor elk van de bouwstenen illustreren we onze concepten met concrete voorbeelden, methodologieën en tools, terwijl docenten die al vertrouwd zijn met CBL hun ervaring kunnen delen.

*De deelnemers krijgen een werklunch tijdens de workshop.

 

Behandelde sleutelcompetenties

Het toepassen van peer to peer learning, het verrijken van cursussen met CBL framework, het coachen van docenten bij het implementeren van CBL en het verbeteren van de onderwijservaring/impact dankzij gepersonaliseerd onderwijs op maat.

 

NOG Logo

Normal_image_2023-05-23_131442498