Nationale Onderwijsgids

NOG ON STAGE AND BACKSTAGE

Datum 02 november 2021
Tijd 09:30 uur - 12:00 uur
Titel ON STAGE AND BACKSTAGE
Regio Noord-Holland
Plaats Amsterdam
Adres Concertgebouwplein 10, 1071 LN Amsterdam
Doelgroepen Voortgezet onderwijs
Kosten €7,00
Website https://educatie.concertgebouw.nl/projecten/schooljaar-2021-2022/on-stage-and-backstage
Samenvatting

Een kijkje achter de schermen van gebouw en orkest

Bij On stage and backstage krijgen de leerlingen een kijkje achter de schermen. Tijdens de inleiding maken ze kennis met een orkestlid en leren over het functioneren van het orkest. Hoe is het om beroepsmusicus te zijn en op dit niveau te werken? Hoe lang duurt het om een nieuw programma in te studeren? Wat doet een dirigent? Welke instrumenten worden in een symfonieorkest bespeeld? En er is veel ruimte voor de vragen van de leerlingen zelf.

Het bijwonen van de besloten repetitie is alleen mogelijk door de samenwerking met het Concertgebouworkest. Normaal gesproken wordt niemand toegelaten tijdens de repetitie in de Grote Zaal. De musici werken in uiterste concentratie en mogen daarbij niet gestoord worden. Wij mogen via het podium de repetitie in sluipen en achter de musici plaatsnemen. Het is uniek om het orkest op deze manier aan het werk te zien.

Tijdens de rondleiding krijgen de leerlingen niet alleen een kijkje achter de schermen, zij leren ook over het de geschiedenis van Het Concertgebouw en welke faciliteiten er nodig zijn om een concert te laten plaatsvinden.

Minimaal 20 en maximaal 45 leerlingen. 
Eén begeleider per 15 leerlingen.

 

NOG Logo

Normal_100617-53-header