Nationale Onderwijsgids

NOG Informatiebijeenkomst MBO NW Amsterdam

Datum 28 oktober 2019
Tijd 17:30 uur - 19:30 uur
Titel Informatiebijeenkomst MBO NW Amsterdam
Regio Noord-Holland
Plaats Amsterdam
Adres Derkinderenstraat 2-8, 1062 DB Amsterdam
Type Thema bijeenkomst
Website https://www.aob.nl/agenda/informatiebijeenkomst-mbo-nw-amsterdam/
Samenvatting

1. Werkverdeling en professionalisering in de onderwijsteams
De AOb heeft een enquête gehouden onder docenten in het MBO. Er is gevraagd naar de grootte en samenstelling van de onderwijsteams, het proces van werkverdeling, de invloed en de tevredenheid van de medewerker over het proces van werkverdeling. Verder is gevraagd naar de invloed van de docent op zijn professionalisering en dat van het onderwijsteam en de tevredenheid daarover.
De resultaten zijn gebruikt als inbreng van de AOb in het Algemeen Overleg Onderwijs van de Tweede Kamer, eind september. Hélène Jansen, sectorbestuurder MBO van de AOb, zal een toelichting geven en vervolgens kunnen we uitwisselen of we het beeld herkennen.

2. Signalen uit de instellingen
We houden een ronde langs de instellingen en bekijken of er punten zijn die mogelijk voor de AOb van belang zijn.

3. Vooruitkijken naar de Sectorraad MBO van 15 november 2019

Aarzel niet en vraag een collega mee te komen naar deze informatiebijeenkomst! Ook niet-leden zijn welkom, als zij zich inschrijven voor een gratis kennismakingsabonnement van de AOb (dit kan ter plekke ingevuld worden). Dit abonnement houdt automatisch op na drie maanden.

We vragen niet-leden zich ook aan te melden via de website. Tip: tijdens je eigen aanmelding, kun je ook gelijk een collega inschrijven.

 

 

NOG Interview

Malu Sanders, Filmleraar van het Jaar: ‘Leren nadenken over beelden is belangrijker dan ooit’

Normal_film


Filmdocent Malu Sanders van het 4e Gymnasium in Amsterdam is uitgeroepen tot Filmleraar van het Jaar. Eén schooljaar lang zal zij het boegbeeld zijn voor filmeducatie in he...

NOG Column

Kracht van gedachten voor ouders en kinderen

Normal_marja_foto

Ach, ik heb wel eens gedacht: als ik als kind had geweten dat mijn gedachten kracht hadden dan was me een hoop ellende bespaard gebleven. Op school werd het me niet geleerd. Mijn moeder was een positief denkster en die was zo krachtig dat ik me er klein bij voelde. Ze had niet de skills om me te leren hoe ik gedachten kon gebruiken.

NOG Nieuwsoverzicht