Nationale Onderwijsgids

NOG Informatiebijeenkomst MBO NW Amsterdam

Datum 28 oktober 2019
Tijd 18:30 uur - 20:30 uur
Titel Informatiebijeenkomst MBO NW Amsterdam
Regio Noord-Holland
Plaats Amsterdam
Adres Derkinderenstraat 2-8, 1062 DB Amsterdam
Type Thema bijeenkomst
Website https://www.aob.nl/agenda/informatiebijeenkomst-mbo-nw-amsterdam/
Samenvatting

1. Werkverdeling en professionalisering in de onderwijsteams
De AOb heeft een enquête gehouden onder docenten in het MBO. Er is gevraagd naar de grootte en samenstelling van de onderwijsteams, het proces van werkverdeling, de invloed en de tevredenheid van de medewerker over het proces van werkverdeling. Verder is gevraagd naar de invloed van de docent op zijn professionalisering en dat van het onderwijsteam en de tevredenheid daarover.
De resultaten zijn gebruikt als inbreng van de AOb in het Algemeen Overleg Onderwijs van de Tweede Kamer, eind september. Hélène Jansen, sectorbestuurder MBO van de AOb, zal een toelichting geven en vervolgens kunnen we uitwisselen of we het beeld herkennen.

2. Signalen uit de instellingen
We houden een ronde langs de instellingen en bekijken of er punten zijn die mogelijk voor de AOb van belang zijn.

3. Vooruitkijken naar de Sectorraad MBO van 15 november 2019

Aarzel niet en vraag een collega mee te komen naar deze informatiebijeenkomst! Ook niet-leden zijn welkom, als zij zich inschrijven voor een gratis kennismakingsabonnement van de AOb (dit kan ter plekke ingevuld worden). Dit abonnement houdt automatisch op na drie maanden.

We vragen niet-leden zich ook aan te melden via de website. Tip: tijdens je eigen aanmelding, kun je ook gelijk een collega inschrijven.

 

 

NOG Interview

Ook de middelbare scholen gaan weer open: 'Ik heb de reuring gemist'

Normal_les_docent_klas_studeren_college


De basisscholen zijn alweer een paar weken begonnen. Vandaag gaat ook het voortgezet onderwijs weer open. Vanwege de afstandsregel komen leerlingen tot de zomervakantie ges...

NOG Column

De voordelen van een dubbele agenda

Normal_profielfoto_blogger_pascal_cuijpers_2019

Onlangs was ik aanwezig bij een theatervoorstelling van cabaretière en schrijfster Paulien Cornelisse. Op een gegeven moment ging het erover dat Nederlanders zo’n goed georganiseerd volkje zijn. Het bleek een verwarrende uitspraak, gezien het aanzwellende geroezemoes in de zaal. En toch, na de relativerende toelichting van Paulien, bleek haar st...

NOG Nieuwsoverzicht