NOG Lean Construction Symposium

Datum 12 mei 2015
Tijd 11:00 uur - 21:00 uur
Titel Lean Construction Symposium
Regio Noord-Brabant
Plaats Breda
Adres Hogeschoollaan 1
Type Conferentie / Congres
Website http://www.avans.nl/over-avans/agenda/detail/symposium-lean-construction
Samenvatting

Centraal staan de thema’s development, design for disassembly en personeelsontwikkeling. Uiteraard in relatie tot Lean en duurzaamheid.

Lean development
Van idee naar... maar wat als de klanten nog niet bekend zijn? Of als je producten ontwikkelt die zo'n lange levensduur hebben, zoals gebouwen, dat de klantwaarde kan veranderen tijdens de levensduur? Hoe verhoudt zich dat tot de klantgerichte benadering waar Lean-denken voor staat? Spreker: Mieke Oostra. Lector Innovatie technologie in de bouw bij Saxion en lector Ruimtelijke Transformaties bij Hanzehogeschool.

Design for disassembly
Reductie van verspillingen betekent ook zó ontwerpen dat producten later gemakkelijk weer uiteengenomen kunnen worden. Je ontwerpt eigenlijk over het einde van de levensduur van een product heen. Spreker: Elma Durmisevic. Eigenaar 4D Architects.

Lean-denken en personeel
Wat betekent Lean-denken voor de manier waarop organisaties met hun personeel omgaan? Spreker: Klaas Keizer. Eigenaar Groot Afbouw, Kaizen Afbouw en inspirator bij Mastermind Consultancy.

Het programma heeft een interactief karakter met presentaties en workshops. Tijdens de lunch en borrel wordt er ruimte geboden aan de bedrijven, docenten en studenten om met elkaar in contact te komen.

NOG Logo

Normal_avans_logo