Logo_dak_2

Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen volop genieten van de workshops en voorstellingen van het Kunst- & Cultuurfestival de Betovering. Dat deden de oudste peuters van kindercentrum Femke Dak dan ook met veel plezier. Zij bezochten de voorstelling Peuterparel verzorgd door de stichting Memorabele Momenten (MEMO). MEMO stimuleert op speelse wijze de ontwikkeling van jonge kinderen. Daarmee vergroot MEMO hun wereld en verrijkt hun dagelijkse leven.

De kinderen gingen met de tram naar het mooie Lucent Danstheater in Den Haag. Voor de peuters was dat al een wereldreis op zich. Er was ook zoveel te zien onderweg. Ze keken hun ogen uit en benoemden alles wat ze zagen. Eenmaal in het danstheater mochten ze plaatsnemen op de kussens en de zitzakken. Er lag ook een viool, maar die sliep nog. Samen mochten ze de viool wakker maken. En verrek.. de viool kon ook nog muziek maken. Dat klonk mooi!

“Ploink, Plink, Plipli, Plaat, bewegen met je billen en dansen op de maat. Met de Peuterparels kunnen de allerkleinsten genieten van de mooiste muziek. We zitten gezellig in een kring, sommige kinderen gezellig op schoot en anderen heel stoer, alleen, naast de muzikant.”

Het zelf meebewegen, dansen en zingen zorgde voor een waanzinnige ervaring. Door een combinatie van bekende peuter- en kleuterdeuntjes te mengen met een aanstekelijke dosis salsa en jazz was dit echt een peuterparel! En wat hebben de peuters van kindercentrum Femke Dak genoten. Betoverd keerden de peuters terug naar het kindercentrum. Tijdens de reis terug zagen ze lang niet zoveel als op de heenreis. Ze waren nog helemaal onder de indruk van de mooie muziek. En één peuter is er al over uit, die wordt later vioolspeler!

Kindercentrum Femke Dak, www.dakkindercentra.nl