Twee bso's Fit-Kidz mogen tóch openblijven van gemeente

De twee buitenschoolse opvanglocaties van Fit-Kidz in Papendrecht mogen toch openblijven. Eigenaar Daniel Muñoz is hier heel blij, net als de ouders van kinderen die gebruikmaken van de bso’s. Begin april leek het er nog op dat de twee locaties op last van de gemeente moesten sluiten vanwege aanhoudende zorgen over de veiligheid van de kinderen daar. Dit melden Algemeen Dagblad en de gemeente Papendrecht. 

Muñoz liet ouders vorige week nog weten toch echt te moeten sluiten. Hij vreesde voor faillissement van zijn organisatie, mede omdat veel ouders hun toeslagen al hadden stopgezet. Toch belde de wethouder van de gemeente Papendrecht vrijdagochtend om te melden dat de bso’s open mogen blijven.

Voorwaarden voor openblijven

De uitkomst van inspectiebezoeken van GGD Zuid-Holland Zuid is dat Fit-Kidz de zaken weer op orde heeft en dat de inhoud van het herstelplan vertrouwen wekt. Wel mogen de bso’s alleen openblijven onder de voorwaarde dat de organisatie meewerkt met het dossieronderzoek door de GGD en medewerking verleent als een inspecteur op locatie komt om het herstelplan te beoordelen.

Op geen enkele fout betrapt

Volgens Muñoz konden de inspecteurs vorige week woensdag en donderdag zijn team op geen enkele fout betrappen. “Ik ben trots dat ons harde werken, de vergaderingen en trainingen goed zijn uitgepakt. Al ben ik ook beetje teleurgesteld. Als die inspectie vier tot vijf maanden eerder was geweest, was deze ellende ons bespaard gebleven.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky