Normal_dak_foto_skateworkshop

BSO-kinderen maken op echte skatebaan kennis met de sporten skaten en breakdance

Dak kindercentra organiseert ook tijdens de vakanties regelmatig leuke en uitdagende workshops. Vooral de activiteiten waar kinderen normaal gesproken niet zo snel mee in aanraking komen op de buitenschoolse opvang (BSO) zijn een succes. Zo ook de sportworkshops die Dak kindercentra voor de kerstvakantie bedacht: “skate- en breakdance workshops”. De aanmeldingen stroomden dan ook binnen.

Op maandag 23 december, dinsdag 24 december en vrijdag 3 januari doen maar liefst 200 kinderen van de BSO mee aan een skate- of breakdance workshop. De kinderen, in de leeftijd van 6 tot 13 jaar, doen dit bij Skatepark Sweatshop in Den Haag. Het skatepark heeft een miniramp, verschillende obstakels en echt straatmeubilair. Onder professionele begeleiding van ervaren skaters maken de kinderen op een veilige manier kennis met de sport. Voorzien van de nodige bescherming leren ze hoe ze moeten remmen, bochtjes maken en zelfs nog een aantal trucjes. Tijdens de breakdance workshop leren ze de benodigde techniek en de mooiste moves. Daarna krijgen ze de ruimte om hun opgedane kunsten te vertonen.

Dak kindercentra hecht veel waarde aan sport en een gezonde levensstijl. In dit kader organiseert Dak kindercentra regelmatig sportweken waar de kinderen met veel enthousiasme aan meedoen. Naast het feit dat ze kennismaken met nieuwe sporten, leren ze ook samenwerken en vooral veel plezier met elkaar te hebben. Meer informatie, Dak kindercentra: www.dakkindercentra.nl

© Nationale Onderwijsgids