Normal_dak_kindercentra

Op donderdag 17 april vierde kindercentrum Dion Dak (Escamp) feest. In het bijzijn van de ouders, de kinderen en andere genodigden onthulde het kindercentrum de een speciale boom, de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) boom. Hiermee verklaarden ze kindercentrum Dion Dak officieel voor geopend. Het kindercentrum biedt opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar en werkt met het VVE-programma ‘Piramide’ om de taalontwikkeling te stimuleren. 

Een week voorafgaand aan de opening gingen de pedagogisch medewerkers en kinderen samen met een groot kuiken enthousiast op pad. Ze deelden in de wijk bloemen met een kaartje uit aan ouders met kinderen en nodigden ze daarmee uit voor het openingsfeest met het thema ‘Lente’.
 
Feestelijke opening
Rond 15.30 uur arriveerden de eerste gasten in het mooie nieuwbouwpand van kindercentrum Dion Dak aan de Roemer Visscherstraat 110 in Den Haag. De feestelijke bijeenkomst werd geopend door een heuse kuikendans in de hal. Met veel enthousiasme dansten de, als kuikentjes verklede, kinderen erop los. Na de kuikendans startten de workshops voor de kinderen. Ze namen deel aan de workshop Dans en Beweging van SkillsForKids, versierden cupcakes in de keuken en mochten op de foto met het grote kuiken dat natuurlijk ook was uitgenodigd. Ook lieten de kinderen zich schminken en kregen ze een mooi versierde bloempot met een hyacint mee naar huis. De ouders en overige genodigden kregen uitgebreid de mogelijkheid om rond te kijken in het nieuwe kindercentrum en vragen te stellen. 
 
Uitdagend en fantasierijk
Het huiselijk ingerichte kindercentrum daagt de kinderen in de diverse speelruimten uit om samen op ontdekkingsreis te gaan. Zowel de binnen- als buitenzijden van de groepsruimten beschikken over veel glas waardoor de kinderen de mogelijkheid krijgen contact te zoeken met de buitenwereld en andere ruimtes om hen heen. In de gezellige natuurtuin laten de kinderen regelmatig hun fantasie de vrije loop met diverse ontdekplekjes en groene hoekjes. De BSO-kinderen kunnen naar hartenlust koken en bakken in de riante keuken. Tevens maken ze dagelijks gebruik van de aangrenzende sportvelden.