Logo_dak_kindercentra

Kindercentrum Frank Dak, gevestigd in de Archipelbuurt in Den Haag, biedt met 3 locaties kinderopvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar. Al jaren hebben deze locaties te maken met wachtlijsten waardoor nieuwe klanten vaak niet direct een plekje kunnen krijgen. Daarom besloot het kindercentrum de huidige locatie aan de Schelpkade uit te breiden. Om dat te kunnen realiseren is een verbouwing, die vanochtend van start ging, noodzakelijk. 

Het kindercentrum is momenteel gevestigd aan de Schelpkade 43 – 45 en biedt zowel opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar als buitenschoolse opvang (BSO) voor 4 tot 13 jarigen. Het kindercentrum breidt uit door het pand aan de voorkant (Schelpkade 44) erbij te trekken. Dit nieuwe deel wordt volledig verbouwd tot een geweldige BSO. De verwachting is dat de kinderen rond januari 2014 starten in deze nieuwe en uitdagende omgeving. De nieuwe BSO van kindercentrum Frank Dak krijgt verschillende themakamers waarin de kinderen al hun ontwikkelingsgebieden verder ontwikkelen. Zo komt er een techniekkamer, een computerkamer, een spelletjeskamer, een dans/theaterkamer, leeskamer en nog veel meer. Daarnaast biedt de BSO uiteenlopende workshops op het gebied van onder andere koken, theater en muziek.

Het huidige kindercentrum wordt ook volledig gerenoveerd en is bedoeld voor de dagopvang. Het huidige deel en het nieuwe deel van het kindercentrum staat uiteindelijk met elkaar in verbinding via de gang en een nieuwe trap. Na de verbouwing en renovatie heeft kindercentrum Frank Dak Schelpkade ruimte voor vier dagopvanggroepen (12 kinderen per groep) en twee buitenschoolse opvang groepen (20 kinderen per groep). De verwachting is dat de verbouwing medio mei 2014 is afgerond.

Kindercentrum Frank Dak, www.dakkindercentra.nl