Normal_hogeschool_utrecht__hu

Aan het eind van de zomervakantie beginnen de introductieweken voor eerstejaars studenten. In Rotterdam wordt de Eurekaweek georganiseerd, in Maastricht kunnen studenten deelnemen aan INKOM 2019. In Groningen is de KEI-week begonnen en Tilburg heeft de TOP Week. Leiden ziet veel studenten tijdens de El Cidweek en in Utrecht is de UIT-week van start gegaan. Dit meldt RTV Utrecht.

In Utrecht worden zo’n 4000 eerstejaars studenten verwacht tijdens de UIT-week. UIT staat voor Utrechtse Introductie Tijd. Ook in Utrecht is het de bedoeling dat de nieuwbakken studenten de stad gaan ontdekken en hun medestudenten leren kennen. Overdag kunnen de studenten samen hardlopen of yogalessen volgen, een graffiti-workshop doen of een cultureel evenement bezoeken. ’s Avonds is het feesten geblazen in TivoliVredenburg. 
 
De nieuwe studenten hebben zich ingeschreven bij diverse onderwijsinstellingen, zoals de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit voor Humanistiek en de Marnix Academie.
 
Door: Nationale Onderwijsgids