Normal_pesten

(Novum) - RTL knipt de door de rechter verboden beelden uit een aflevering van het programma Project P: Stop het Pesten. Dat laat een woordvoerder vrijdag weten in een reactie op de uitspraak van de rechter. Die bepaalde eerder op de dag dat RTL een boete van 250 duizend euro krijgt als de beelden toch op televisie komen.

Het gaat om opnames met een verborgen camera van pestgedrag en van beelden waarbij scholieren van het Einstein Lyceum in de Rotterdamse wijk Hoogvliet met die opnames worden geconfronteerd. Volgens de rechter maken de heimelijke opnames inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van kinderen die zich bovendien veilig waanden op school.

De zender gaat niet in beroep tegen de uitspraak. "Het is heel jammer, maar we denken toch nog een goede aflevering te kunnen maken. Het gaat om een paar minuten materiaal in een uitzending van 45 minuten."

De directie van de school, een groep ouders en docenten hadden de zaak aangezwengeld. Ze vinden het maken van opnamen met een verborgen camera niet acceptabel 'binnen de veilige omgeving van een school'. Bovendien zou de aanpak van RTL niet werken en schadelijk zijn voor zowel gepeste als pestende leerlingen.