Logo_logo_einstein_lyceum

De 15-jarige jongen op het Einstein Lyceum die meewerkte aan het RTL 5-programma Project P is niet van school gestuurd. Gister diende het kort geding tussen de school en RTL over de aflevering die op het lyceum werd opgenomen. RTL berichtte vervolgens dat tijdens de zitting bekend werd dat de jongen van school gestuurd zou zijn. Het Einstein Lyceum laat in een verklaring op haar website weten dat dit bericht niet klopt. Dit meldt RTV Rijnmond.

Verschillende media hebben het bericht dat de jongen van school gestuurd is inmiddels opgepakt. De leerling is echter nog steeds welkom op de school, schrijft de school in haar verklaring. Dat de jongen niet op school is, komt doordat de ouders de jongen ziek hebben gemeld.

In de verklaring zegt de schoolleiding bovendien sinds april in gesprek te zijn met de ouders. Dat zou niets te maken hebben met Project P maar met de eigen diagnostiek van de leerling. Al in februari, voor de opnames, zou de school aan de ouders hebben gezegd dat de jongen beter af is op een school voor speciaal onderwijs. Op advies van een extern deskundige en met toestemming van de ouders wordt nu gekeken naar een andere school voor de leerling.

Voor het programma Project P maakte de jongen in het geheim opnames van pesters op school. De school wil niet dat RTL 5 de beelden uitzendt omdat de privacy van de leerlingen daarmee in het geding zou zijn. De rechtbank in Lelystad doet vrijdag 16 mei uitspraak over de zaak.

© Nationale Onderwijsgids