Logo_logo_einstein_lyceum

Onbekenden hebben gisteravond het gebouw van het Einstein Lyceum in Hoogvliet beklad met leuzen. De middelbare school was gisteravond het onderwerp in het tv-programma Project P: stop het pesten van RTL 5. Vorige week verbood de rechter in een kort geding dat door de school was aangespannen een deel van de uitzending. Dit meldt Nu.nl.

Een woordvoerder van de school heeft bevestigd dat teksten als “fascisten” en “NSB'ers” op de muur van het Einstein waren gekalkt. De leuzen zijn inmiddels verwijderd. De woordvoerder weet zeker dat de uitzending van het pestprogramma de aanleiding is geweest voor het incident: “Op sociale media is opgeroepen tot acties tegen de school en dit is daar een direct gevolg van.”

Volgens de woordvoerder heeft de bekladding een “enorme impact op de leerlingen en leerkrachten van de school”. De schoolleiding weet nog niet of het aangifte van het vandalisme zal doen bij de politie. Op dit moment wil de school zoveel mogelijk de rust bewaren.

Naast de bekladding is ook het telefoonnummer van de schooldirecteur via internet verspreid. Hij wordt daardoor voortdurend lastiggevallen.

RTL 5 besloot na de uitspraak van de rechter de aflevering van het Einstein Lyceum wel uit te zenden. De scholieren mochten niet in beeld komen en zijn door de programmamakers onherkenbaar gemaakt. De uitzending trok ongeveer 500.000 kijkers.

© Nationale Onderwijsgids