Normal_gepest_buitenstaander_pesten

De zaak die het Rotterdamse Einstein Lyceum heeft aangespannen tegen het tv-programma Project P dient vandaag voor de rechter. Het lyceum in de deelgemeente Hoogvliet en ouders van leerlingen willen dat RTL 5 de aflevering die opgenomen is op de school niet wordt uitgezonden. Dit meldt Volkskrant.

Over het tv-programma ontstond ophef toen bekend werd dat de makers gepeste leerlingen geheime beelden lieten maken van pestpartijen op school. Verschillende scholen maakten bezwaar tegen wat zij beschouwen als een inbreuk op de privacy. Ook zijn scholen bang dat leerlingen die in beeld komen schade zullen ondervinden. Onder meer de Kinderombudsman trok de werkwijze van de programmamakers openlijk in twijfel.

Het Einstein Lyceum besloot naar de rechter te stappen om uitzending van de beelden te voorkomen. De directie vindt dat de beelden te gevoelig liggen en ook de ouders willen niet dat hun kinderen op tv komen. De rechtbank in Lelystad is gevraagd de zaak achter gesloten deuren te behandelen. De rechter beslist daarover tijdens de zitting.

© Nationale Onderwijsgids