Logo_k_c

Bijna 900 kinderen van de basisscholen in Midden-Drenthe trekken op 3 maart naar Assen om kunstinstellingen te bezoeken en deel te nemen aan verschillende workshops. K&C en ICO hebben een speciaal programma voor de kinderen samengesteld en laten hen kennis maken met diverse kunstvormen en een bijzondere theatervoorstelling in theater De Nieuwe Kolk.

Tijdens hun bezoek aan het ICO kunnen de leerlingen van groep 7 en 8 kiezen uit 23 workshops. Van toneelspelen tot het bespelen van slagwerkinstrumenten als de xylofoon en pauken, van streetdance tot houtbewerken en mode. De docenten van het ICO laten de leerlingen kennis maken met zijdeverven, houtbewerking, maar ook het maken van een achtervolgingsscène in een film en de ultimate freestyle staat op het programma. In het laatst genoemde onderdeel worden populaire dansen gemixt tot een dampende workout.  
 
In Theater De Nieuwe Kolk verzorgt Theater Gnaffel de afsluiting van de dag met ‘Peter Pan en de verloren jongens’. Deze poppenvoorstelling is een heroïsche voorstelling met Peter Pan als haantje de voorste. Hij is koppig, dwars en zonder angst. Peter vindt zichzelf een held, maar zijn omgeving vindt hem raar. Want als het te moeilijk wordt, kraait hij als de haan en vlucht naar zijn zelfverzonnen eiland.
 
De Kunstschooldag is een samenwerking tussen ICO en K&C en is onderdeel van het cultuuronderwijs op de scholen in Midden-Drenthe. Vanaf groep 1 krijgen leerlingen jaarlijks een voorstelling of kunsteducatief project met verschillende kunstlessen. Leerlingen bezoeken een voorstelling of concert of gaan aan de slag met één of meerdere kunstvormen. In groep 7 en 8 gaan de leerlingen met de bus naar Assen, om op locatie kennis te maken met grote culturele instellingen en deel te nemen aan diverse activiteiten.