Logo_k_c

Voor het eerst in de geschiedenis van de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei vindt dit jaar ook een kinderlezing plaats. Tijdens het officiële ochtendprogramma zal een kind uit Drenthe zijn visie geven op vrijheid. De lezing gaat vooraf aan de 5-mei lezing van de voormalig Ierse president en Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Mary Robinson.

De kinderlezing is bedacht door K&C in Assen. Het idee is dat ook kinderen een stem hebben in de discussies over vrijheid en onvrijheid. Zes kinderen van vijf verschillende scholen in Assen en Westerbork zijn door hun leerkrachten naar voren geschoven om de kinderlezing te schrijven. Hammoude Al-Cheikh van obs Driemaster in Assen is uiteindelijk uitgekozen om zijn verhaal op 5 mei in theater De Nieuwe Kolk voor te dragen. Megan Mingeli van obs De Vuurvogel uit Assen leest haar verhaal voor tijdens de herdenkingsbijeenkomst in Kamp Westerbork. 
 
Kinderboekenschrijver Chris Vegter zal deze twee kinderen in het traject begeleiden. De vier andere kinderen krijgen een kleine rol tijdens het officiële 5-mei programma in Assen.