K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur
Kinderen worden dagelijks verleid om hun hele leven bloot te geven op het internet. 
Over de spannende kanten, maar ook de gevaren die internet en sociale media met zich meebrengen is een voorstelling gemaakt voor in de klas. K&C heeft de voorstelling speciaal voor het Cultuurmenu Aa en Hunze naar Drenthe gehaald. Dit betekent dat 641 kinderen van de groepen 7 en 8 deze voorstelling de komende weken onder schooltijd zullen zien.
"ISocial van theatergroep Zwerm vertelt het verhaal van drie jongeren die hun weg proberen te vinden in de wereld van internet en sociale media", zegt Ellen van Roosmalen van K&C, die de voorstelling naar Drenthe haalde. "In de veilige sfeer van het klaslokaal worden de leerlingen uitgedaagd na te denken over cyberpesten, vriendschap, sociale media, privacy, identiteit en grenzen stellen. Een actueel thema dat past in het onderwijsaanbod."
 
Na de voorstelling vindt onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats. Hierdoor worden de leerlingen aan het denken gezet over de manier waarop ze met internet en sociale media willen omgaan. Wat zet je op Hyves en Facebook en wat niet? Voeg je alleen je vrienden toe of ook mensen die je niet kent? Hoe weet je zeker dat iemand is wie hij zegt te zijn? En wie ben je zelf op internet? “Voor kinderen is het gebruik van internet, MSN, Hyves en Facebook onderdeel van hun dagelijks leven. De grens tussen echt en virtueel contact vervaagt. Wij volwassenen, moeten hen helpen daar een weg in te vinden. Deze voorstelling doet dat op een bijzonder leuke manier", zegt van Roosmalen. "Het helpt leerkrachten het onderwerp bespreekbaar te maken en hierover met de leerlingen te discussiëren."
 
K&C selecteert en programmeert op verzoek van de Drentse scholen jaarlijks honderden voorstellingen. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wens en de identiteit van de school. In Aa en Hunze bezoeken de leerlingen van groep 1 tot en met 8 dit schooljaar één voorstelling en gaan ze aan de slag met één erfgoedproject.
 
© Nationale Onderwijsgids