Logo_k_c_hamlet

De beroemde toneelstukken van Shakespeare als King Lear, MacBeth en Hamlet (to be or not to be) worden vaak als te moeilijk beschouwd voor kinderen. Maar niet in de ogen van K&C en SCALA centrum voor de kunsten. De leerlingen van de groepen 7 en 8 in Westerveld volgen deze en volgende maand een theaterworkshop waarin zij kennismaken met de Engelstalige toneelschrijver William Shakespeare en de voorstelling Hamlet in het bijzonder. Dit gebeurt in het kader van het Scholenproject en Podiumplan Westerveld van K&C en SCALA, waaraan alle basisscholen in Westerveld deelnemen.

Docenten Grytha Visser en Saskia Broertjes van het Shakespeare Jeugdtheater bereiden de kinderen op een leuke manier voor op de voorstelling Hamlet die ze in juni gaan bekijken. De docenten vertellen natuurlijk over het leven en het werk van Shakespeare, maar de aandacht gaat vooral uit naar Hamlet. Naar het stuk, naar het verhaal, naar de personages, de thematiek en de opvoeringen in de loop der jaren. Naast het oefenen van korte Shakespeare-scènes en de kennismaking met de Shakespearetaal, leren de leerlingen speltechnieken, waarna ze een op Hamlet geïnspireerde theaterscène bedenken en uitvoeren. In juni bezoeken de 432 leerlingen de voorstelling Hamlet van theatergroep Smeedwerk.

Door kinderen bekend te maken met verschillende kunstdisciplines hopen de medewerkers van SCALA en K&C het enthousiasme van leerlingen voor kunst en cultuur aan te wakkeren. Het project in samenwerking met het Shakespearetheater vergroot de bekendheid van de eigen culturele omgeving.

© Nationale Onderwijsgids