Leerlingen hangen zo lang mogelijk aan een broek tijdens de Koningsspelen

Op basisscholen in Flevoland waren op vrijdag 26 april geen mobieltjes noodzakelijk tijdens de Koningsspelen. Wel werd er veel bewogen en gedanst. OBS de Brink in Lelystad liet de leerlingen spelen met oudhollandse spelletjes. Op het schoolplein werden de Koningsspelen geopend met een dans. Dat meldt Omroep Flevoland.

Daarna werden de kinderen in groepjes ingedeeld om op het schoolplein en in de school allerlei spelletjes te spelen. De kinderen konden een potje sjoelen, spijkerpoepen en aan een spijkerbroek hangen.

Spijkerbroek hangen 

Vooral het spijkerbroek hangen is populair. De basisschoolleerlingen proberen zo lang mogelijk aan de pijpen te hangen. Hun gedachten zijn dan niet meer bij hun mobiele telefoons of game consoles. Dit was volgens de school ook de bedoeling.

Vol enthousiasme 

De bovenbouwleerlingen hadden vrijdagochtend al geoefend met de spelletjes. Zij mochten dan ook de uitleg verzorgen aan de rest van de klassen. Joël Logchies, docent op de basisschool, vindt dat hij ook een goed voorbeeld moet geven. “Als ik mijn enthousiasme toon, dan worden de kinderen zelf ook enthousiast om mee te doen.”

De kinderen genieten, na al deze festiviteiten, al een paar dagen van hun meivakantie.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk