Week 35: Twintig minuten lezen per dag, bootongeluk en personeelstekort

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Eva Jinek haar zoontje gaat vandaag voor het eerst naar school

Pax, het vierjarige zoontje van Eva Jinek, is maandag voor het eerst naar school gegaan. De presentatrice deelt op Instagram een foto van hem met zijn eigen rugzakje, dat hij bij zijn geboorte van een onbekende had gekregen.

Dinsdag: Lector HU benoemd tot hoogleraar Publieke Gezondheid en Mondzorg

Katarina Jerković-Ćosić is door de Universiteit van Amsterdam benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieke Gezondheid en Mondzorg. Jerković-Ćosić zal zich gaan richten op inbedding van de mondzorg binnen de publieke preventieve gezondheidszorg. Vooral binnen de richting van sociaal maatschappelijke risicogroepen.

Woensdag: Twintig minuten lezen per dag op lesrooster van het Alfrink College 

Het Alfrink College in Zoetermeer  start dit jaar met 20 minuten per dag lezen op het lesrooster. De school wil op deze manier het leesplezier en de leesvaardigheid van leerlingen bevorderen. De 20 minuten lezen gaat niet af van de lestijd van andere vakken. Het is een extra investering van de school. 

Donderdag: Door ongeluk op boot bij Terschelling is Haagse middelbare scholier omgekomen

Een meisje is omgekomen door het afbreken van de giek op een schip in de buurt van Terschelling. De politie meldt dat zij ter plekke overleed aan haar verwondingen. Op de boot zaten jongeren van een middelbare school in Den Haag. Niemand anders is gewond geraakt.

Vrijdag: Vanwege personeelstekort leerlingen speciaal onderwijs vaak te laat op school

Duizenden leerlingen in het speciaal onderwijs komen door een tekort aan buschauffeurs elke dag uren te laat op school. Vervoersorganisatie KNV geeft aan dat hogere lonen niet de juiste oplossing zijn. “Er zijn gewoon te weinig mensen.” 

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk