Door ongeluk op boot bij Terschelling is Haagse middelbare scholier omgekomen

Een meisje is omgekomen door het afbreken van de giek op een schip in de buurt van Terschelling. De politie meldt dat zij ter plekke overleed aan haar verwondingen. Op de boot zaten jongeren van een middelbare school in Den Haag. Niemand anders is gewond geraakt.

De politie meldde dat de mast van het schip afbrak en op het slachtoffer terecht is gekomen. Op meerdere foto's is echter te zien dat de mast nog overeind staat en dat er een breuk zit in het midden van de giek, de balk die haaks op de mast staat en over het dek van het schip hangt.

Slachtofferhulp 

Het ongeluk gebeurde rond het middaguur. De politie meldde toen nog dat een slachtoffer ernstig gewond was geraakt. Op de boot zaten zo'n vijftien mensen. Zij zijn aan wal gebracht in de haven van Harlingen. Voor hen is slachtofferhulp geregeld, aldus de politie.

De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren. Burgemeester van Harlingen Ina Sjerps noemt het een "vreselijk en dramatisch ongeluk waar kinderen getuige van zijn. Ik heb er geen woorden voor. Alle aandacht gaat nu uit naar de opvang van hen en andere betrokkenen. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers, familie, school en bemanning".

Dalton Den Haag 

Ook de burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, laat weten geschrokken te zijn van het ongeluk. "Tot mijn grote schrik heb ik vernomen dat één leerlinge van het Dalton Den Haag overleed op de Waddenzee. Aan de nabestaanden, familie, vriendjes, vriendinnetjes, klasgenoten, docenten en allen die haar lief hadden: sterkte met het dragen van dit grote verlies. Ik leef intens met jullie mee. Ook voor de kinderen en docenten die getuige waren van het incident is dit een grote schok. Den Haag zal helpen waar het kan."

Door: ANP