Week 21: Meer actie voor het klimaat, laatste kans, misbruik door chauffeur

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag? 

Maandag: Basisschool in Echten moet zeer waarschijnlijk sluiten

Basisschool ’t Echtenest in Echten (Drenthe) moet waarschijnlijk de deuren sluiten. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) heeft aan Stichting Wolderwijs, waar de basisschool onder valt, laten weten dat de financiering per 1 augustus stopgezet gaat worden.

Dinsdag: Studenten Erasmus Universiteit willen meer actie omtrent klimaat

Studenten in de medezeggenschap van de Erasmus Universiteit in Rotterdam willen dat fossiele bedrijven niet meer op de carrièrebeurzen van de Universiteit staan. Ook willen de studenten dat de Erasmus Universiteit geen onderzoeksgelden meer ontvangt van fossiele bedrijven en dat er binnen vijf jaar geen banden meer zijn met gas- en oliebedrijven.

Woensdag: Onderwijsminister Wiersma krijgt nog een laatste kans van de VVD-fractie

Onderwijsminister Dennis Wiersma (VVD) krijgt van zijn fractie in de Tweede Kamer nog een laatste kans. Dat zeggen bronnen rondom de VVD. Fractievoorzitter Sophie Hermans heeft in een verklaring aangegeven dat Wiersma tijdens de wekelijkse fractievergadering van de VVD zijn excuses voor zijn gedrag aan medewerkers  en oud-medewerkers heeft aangeboden. Hij was vaak nogal boos en opvliegend.

Donderdag: Politie pakt dader bedreiging Amsterdamse middelbare school op

Middelbare school Spinoza20first in Amsterdam was gisteren gesloten vanwege een bedreiging. De school ontving dinsdagavond een bericht via Snapchat waarin werd gedreigd met een schietpartij. De 14-jarige dader is inmiddels opgepakt.

Vrijdag: OM eist drie jaar cel tegen chauffeur van kinderopvang die meisje misbruikte

Een 81-jarige chauffeur van kinderopvang De Madelief in Tilburg heeft deze week een celstraf van 3 jaar tegen zich horen eisen. Maandenlang misbruikte hij een meisje van tien jaar met een verstandelijke beperking. Hij werd betrapt door een voorbijganger. Die zag hem in zijn busje met een hand in het broekje van het kindje. De politie arresteerde hem in de opvang. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk