OM eist drie jaar cel tegen chauffeur van kinderopvang die meisje misbruikte

Een 81-jarige chauffeur van kinderopvang De Madelief in Tilburg heeft deze week een celstraf van 3 jaar tegen zich horen eisen. Maandenlang misbruikte hij een meisje van tien jaar met een verstandelijke beperking. Hij werd betrapt door een voorbijganger. Die zag hem in zijn busje met een hand in het broekje van het kindje. De politie arresteerde hem in de opvang. Dit meldt Omroep Brabant. 

De Madelief is sinds augustus 2022 gesloten maar had ruimte voor ongeveer 22 kwetsbare kinderen met bijvoorbeeld het syndroom van Down, autisme of adhd. Iedere dag reed de verdachte deze kinderen naar de opvang.

Ontucht en verkrachting

Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van ontucht en verkrachting. Ook maakte hij foto’s en video’s en verspreidde hij deze. Een deel van de beschuldigingen is door hem bekend, maar hij zegt nooit met een vinger te zijn binnengedrongen bij het meisje. Wel zou hij over haar onderbuik hebben gereven. Het OM stelt echter beeldmateriaal in bezit te hebben waarbij duidelijk te zien is dat hij haar geslachtsdelen wél betastte.

'Kon ze maar praten'

“Kon ze maar praten, dan had ze kunnen zeggen dat ik met mijn klauwen van haar af had moeten blijven”, zei hij deze week in de rechtbank. De rechter onderbrak hem hierbij en benadrukte dat hij de schuld niet bij het meisje mocht leggen. Ook zou de man beweren dat zijn slachtoffer weinig zal overhouden aan zijn misbruik. Een tante van het kindje zegt dat haar nichtje tics heeft ontwikkeld en haar vader wegduwt.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky