Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Met deze week onder meer: petitie voor compensatie collegegeld al vaker dan 44.000 onder

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Met deze week onder meer: petitie voor compensatie collegegeld al vaker dan 44.000 ondertekend, scholieren eisen duidelijkheid over ventilatiesystemen op scholen en onderwijs biedt nog altijd een zeer goede kans op werk, aldus het UWV.

Maandag: Petitie voor compensatie collegegeld al vaker dan 44.000 ondertekend

Studenten van de hogescholen en universiteiten willen een compensatie voor het collegegeld van studiejaar 2019/2020. Een petitie hiervoor is op het moment van schrijven al 44.130 keer ondertekend.

Dinsdag: LAKS: Scholieren eisen duidelijkheid over ventilatiesystemen op scholen

Over een week gaan de eerste middelbare scholen weer volledig open. Ondertussen heerst er veel onduidelijkheid over de rol die ventilatiesystemen spelen in de verspreiding van het coronavirus op de scholen. “Het is van groot belang voor scholieren dat daarover snel helderheid wordt verschaft.”, aldus voorzitter Nienke Luijckx.

Woensdag; Techniek Nederland: ventilatiesysteem voldoet in veel gebouwen niet aan eisen

In veel gebouwen voldoet de ventilatie niet aan de minimumeisen die het Bouwbesluit stelt. Op basis van een inventarisatie onder gespecialiseerde leden komt Techniek Nederland tot de voorzichtige inschatting dat zeker 20 procent van de ventilatiesystemen niet naar behoren werkt. In scholen is de situatie ronduit alarmerend.

Donderdag: UWV: onderwijs biedt nog altijd een zeer goede kans op werk 

De arbeidsmarkt is door de coronacrisis in korte tijd flink veranderd. De werkloosheid loopt verder op, waardoor meer mensen op zoek gaan naar werk. Toch zijn er in deze tijden ook nog beroepen met goede baankansen. Zo is er nog volop werk in de zorg, onderwijs, techniek en ict.

Vrijdag: Essay Nederlands Jeugdinstituut: betrek jongeren bij het coronabeleid

Een derde van onze bevolking bestaat uit kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Toch zijn zij slecht vertegenwoordigd bij het formuleren van de maatregelen tegen het coronavirus. In het essay 'Jeugd aan het roer' wordt daarom gepleit voor het betrekken van kinderen en jongeren bij het bedenken van nieuwe coronamaatregelen. 

Door: Nationale Onderwijsgids