Petitie voor compensatie collegegeld al over de 44.000 handtekeningen

Studenten van de hogescholen en universiteiten willen een compensatie voor het collegegeld van studiejaar 2019/2020. Een petitie hiervoor is op het moment van schrijven al 44.130 keer ondertekend.

Volgens initiatiefneemster en psychologiestudent Sema Keskin van de Universiteit zijn de online-colleges erg chaotisch verlopen en waren docenten vaak onbereikbaar. Keskin vond dit niet acceptabel en begon daarom in maart de petitie. De psychologiestudent betaalt voor het komende jaar iets meer dan 2100 euro. Zij zou graag zien dat ongeveer een derde van het collegegeld wordt gecompenseerd. Dit kan door het collegegeld van studiejaar 2019/2020 deels terug te betalen of door het collegegeld van studiejaar 2020/2021 fors aan te passen.
 
De studenten stellen in de petitie dat zij door uitval van colleges en afwezigheid van docenten hun lesstof minder goed begrijpen. Het is lastiger om gerichte vragen aan ze te stellen. Ook kunnen de studenten door de sluiting van de gebouwen geen gebruik meer maken van de faciliteiten op de campus om te studeren, zoals bibliotheken. “Dit is een grote verhindering, aangezien velen niet de mogelijkheid hebben om thuis te studeren, wat de voortgang van hun studie kan belemmeren”, schrijven de studenten.
 
Door: Nationale Onderwijsgids
Bron: Petities.nl