Normal_leerlingenvervoer_speciaal_onderwijs

Na de herfstvakantie mag vervoersbedrijf TCR geen leerlingenvervoer meer uitvoeren in Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Zutphen. De gemeenten hebben dit woensdag aan het bedrijf laten weten. Er wordt momenteel gewacht op een uitspraak in het het hoger beroep tegen de aanbesteding van het leerlingenvervoer in de gemeenten. Dit meldt de Stentor. 

Het vervoersbedrijf is erg teleurgesteld. “We hadden gehoopt dat we het leerlingenvervoer in elk geval voorlopig mochten blijven doen tot na de uitspraak in het hoger beroep,” zo vertelt directeur Marc Roescher, “zoals we ook aan de vier gemeenten hadden gevraagd.” Het bedrijf had hiervoor half september een spoedappèl ingediend bij het Gerechtshof Leeuwarden. “En dan horen we nu pas dat het vervoer niet verlengd wordt, nog geen drie weken voor de herfstvakantie,''  zegt de gefrustreerde Roescher. 
 
Het rommelt al een tijdje in de gemeenten. Taxibedrijf Willemsen De Koning wist de aanbesteding voor het leerlingenvervoer dit schooljaar in de wacht te slepen. TCR, de concurrent, spande daarop echter een kort geding aan bij de rechter. Terwijl er gewacht wordt op de uitspraak van het gerechtshof (inmiddels is de zaak al in hoger beroep) kunnen de gemeenten geen definitief besluit nemen over de aanbesteding van het leerlingenvervoer. De gemeenten spraken daarop met TCR af dat zij het leerlingenvervoer blijft uitvoeren tot in ieder geval de herfstvakantie.  Nu is dus besloten dat het vervoer van leerlingen naar het speciaal onderwijs na de herfstvakantie door een ander bedrijf gedaan moet worden. Vervoerder Willemsen de Koning uit Arnhem won de gezamenlijke aanbesteding van het leerlingenvervoer met ingang van schooljaar 2014-2015 in zeven gemeenten (waaronder ook Voorst, Brummen en Lochem). Door de korte termijn van dit besluit voelt TCR zich gedwongen de organisatie snel aan te passen, auto's te verkopen en te kijken wat er met het personeel gebeurt. 
 
© Nationale Onderwijsgids