Willemsen- de Koning neemt leerlingenvervoer Amersfoort over

Het leerlingenvervoer in Amersfoort en omgeving gaat definitief naar Willemsen- de Koning, Dat heeft de wethouder van Onderwijs, Nadya Aboyaakoub-Akkouch, maandag 19 maart bekendgemaakt. Per 1 augustus treedt Willemsen- de Koning aan, de opdracht loopt dan door tot 31 juli 2028. Dat meldt TaxiPro.

Er is tijdens de aanbesteding rekening gehouden met de toegang tot het leerlingenvervoer. Daarbij werd er gekeken naar toegankelijke opstapplaatsen, intensieve begeleiding naar zelfstandig reizen en het gebruik van alternatieven met betrekking tot vervoer.

Input van scholen en ouders 

Scholen, ouders, inwoners en andere betrokkenen kwamen hiervoor met input naar gesprekken, aldus wethouder Aboyaakoub-Akkouch. “Hiermee wordt er echt een verbetering gemaakt in het dagelijks vervoer van de leerlingen.”

Nieuwe verordening leerlingenvervoer 

Gemeente Amersfoort werkt zelf aan een nieuwe verordening leerlingenvervoer. Het komende schooljaar zal de gemeente nog op basis van de lopende verordening stappen maken naar de zoektocht van een vervoersoplossing die bij iedere individuele leerling past.

Doorontwikkeling 

Voor de zomer gaat het college van burgemeesters en wethouders nog met de gemeenteraad in gesprek over de doorontwikkeling van het leerlingenvervoer.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk