Chauffeur Trevvel zet kinderen af bij school, maar raakt autistische Mete kwijt

Vrijdagochtend bracht een taxichauffeur van Trevvel kinderen naar school Citykids Componist in Capelle aan den IJssel. Heel normaal op een doordeweekse dag, maar toch gaat het helemaal mis. De 5-jarige autistische Mete raakt kwijt en pas na tien minuten is was hij weer terecht. Dat meldt RTV Rijnmond.

De school van Mete zit op een bedrijventerrein. “Daar rijden veel vrachtwagens en ander verkeer, ook zijn daar veel slootjes. Het had helemaal verkeerd kunnen aflopen”, aldus moeder Esra Ekici.

Voorval 

De school heeft Esra ingelicht over het voorval, dat gebeurde tussen 09.00 uur en 09.50 uur. Tegen het einde van de schooldag had Esra nog niets gehoord van het taxibedrijf en dat vindt ze erg onprofessioneel van Trevvel.

Trevvel is verantwoordelijk voor de kinderen 

De pedagogen van de school hoorden van de taxichauffeur dat hij Mete kwijt was. Esra snapt niet dat de chauffeur geen contact opnam met de betreffende ouders. Wel is ze heel blij dat de school haar ingelicht heeft. De school zelf verwijt Esra helemaal niets, maar Trevvel wel. Het taxibedrijf is tenslotte verantwoordelijk voor het veilig naar school brengen van de kinderen.

Reactie van Trevvel 

Trevvel zegt zelf over het voorval: “Zover wij nu kunnen constateren is het kind vrijdagochtend tijdens de overdracht vanuit de taxi naar instelling weggelopen. Direct daarop is door de chauffeur, de instelling en de andere aanwezige chauffeurs van Trevvel actie ondernomen. Daardoor was het kind gelukkig na 10 minuten weer binnen bij de jeugdzorginstelling. De instelling heeft het eerste contact verzorgd met de ouders over dit voorval. Ook wij hebben geprobeerd contact op te nemen met de ouders om te bespreken hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. Uiteraard is het voor alle betrokkenen vervelend dat dit voorval heeft plaatsgevonden, maar gelukkig was de jeugdige binnen 10 minuten terug bij de jeugdzorginstelling.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk