Normal_studenten_klusjes_tuinieren

Sociale partners in de sector hoveniers en groenvoorzieners hebben middels een Sectorplan in verband met de crisis in 2014 extra maatregelen getroffen om leerlingen en vakkrachten aan het werk te krijgen en te houden. Dit sectorplan is nu het eerste dat door het ministerie SZW is beoordeeld en definitief vastgesteld. Dat meldt Branchevereniging VHG.

Het Sectorplan betrof een verzoek voor een cofinanciering om de crisismaatregelen succesvol uit te kunnen voeren. Waar sociale partners hoveniers en groenvoorzieners zich in eerste instantie zorgen maakten over de arbeidsmarktsituatie, gaan zij nu met meer vertrouwen de toekomst tegemoet doordat de sector, mede dankzij de genomen maatregelen vanuit het Sectorplan, beter toegerust is om de gevolgen van de economische cisis het hoofd te bieden.

Het SZW heeft het plan voor de helft gefinancierd om zo veel mogelijk werkkrachten aan het werk te krijgen en te houden. De andere helft wordt vanuit de sector, middels Colland, zelf gefinancierd. Onder andere zijn werknemers getraind via toekomstgerichte bijscholing. Maar ook ontvingen BBL-leerlingen een speciale winterscholing zodat bedrijven gestimuleerd werden om gedurende het hele jaar een leer- en werkplek aan te houden.

Destijds is de regeling sectorplannen door het ministerie opgesteld om de werkloosheid zo veel mogelijk te verminderen. Maar ook om een bijdrage te leveren aan een beter functionerende arbeidsmarkt in de toekomst. Minister Asscher van het ministerie SZW stemde om deze redenen in met het verzoek tot cofinanciering vanuit hoveniers, dat nu is vastgesteld op maar liefst bijna 1 miljoen euro. 

© Nationale Onderwijsgids