Studenten Tweewielertechniek Deltion College aan de slag met elektrische Harley

Studenten Tweewielertechniek van het Deltion College hebben al nieuw lesmateriaal. Lesmateriaal dat volledig up-to-date is. Elektrisch rijden in de motorbranche is namelijk helemaal van nu. Daar moeten de studenten natuurlijk wel het een en ander over leren. Dat meldt het Deltion College.

Harley Davidson heeft de motor geleverd. Deze is door Oude Monnink Motors Hengelo helemaal helemaal klaargemaakt voor gebruik als lesmateriaal. De mbo-studenten kunnen zich nu nog beter voorbereiden op de toekomst.

Tweewielertechniek 

De studenten van Tweewielertechniek zijn al gewend om te werken met een KTM off-road elektrische motorfiets en met twee elektrische scooters. Alleen een elektrische weg-motor ontbrak nog aan het lesmateriaal.

Goede verbinding met het onderwijs 

Bas Oude Monnink van de motorzaak vindt het belangrijk dat er een goede verbinding is met het onderwijs. Daar zitten namelijk ook de monteurs van de toekomst. “Door dit nieuwe lesmateriaal blijven ze zelf ook up-to-date en zijn ze klaar voor de toekomst.”

De opleidingen Tweewielertechniek van het Deltion gaan de Harley Livewire gebruiken. De motorfiets heeft geen koppeling en maakt gebruik van een high-voltage batterij. Studenten krijgen zo de kans om ervaring op te doen en van alles te leren over de nieuwste technieken. Studenten snappen zo de markt van dit moment, maar zijn ook voorbereid op de toekomst.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk