vleigveld Teuge, waar studenten mbo van Aventus vanaf augustus les zullen krijgen

Het ROC Aventus start in augustus met onderwijs aan studenten mbo op het vliegveld van Teuge. De studenten die opleidingen volgen die te maken hebben met luchtvaart of dienstverlening zullen een deel van het lesprogramma op het vliegveld volgen. Dit meldt de Stentor.

In december 2013 spraken de verschillende partijen al af om het onderwijs aan het bedrijfsleven op het vliegveld aan elkaar te koppelen. Zo krijgen de leerlingen de kans om dicht bij de praktijk ervaring op te doen tijdens hun opleiding en krijgen ze een beter beeld van hun toekomstige beroep. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het nieuwe lesprogramma in januari van start zou gaan, maar de plannen liepen vertraging op door het faillissement van vliegschool Stella Aviation Academy in september. In augustus zal het er dan alsnog van komen.

Het onderwijsproject op de vliegbasis heeft als naam Teach gekregen: Teuge Experience, Aviation, Competence & Hospitality Center. De luchthaven, het bedrijfsleven op de luchthaven en de gemeente Voorst werken samen met mbo-instelling Aventus om het project van de grond te krijgen. Het programma is bedoeld voor onder meer studenten die een techniekopleiding volgen die is toegespitst op luchtvaart en opleidingen voor beroepen in de beveiliging en horeca.

© Nationale Onderwijsgids