Normal_leraar_po_vo_schoolklas_school

Op de website goedvoorbereidnaardepabo.nl zijn demo's geplaatst van de studiematerialen die binnenkort beschikbaar komen. Havo-leerlingen en mbo-studenten die naar de pabo willen moeten vanaf 1 augustus 2015 aan extra toelatingseisen voldoen. Het studiemateriaal op de website moet aankomende pabo'ers helpen aan de scherpere eisen te voldoen. De demo's laten alvast zien wat studenten kunnen verwachten. Dit meldt de MBO Raad.

De website is een onderdeel van het project Instroom pabo, een initiatief van onder meer de sectorraden voor het mbo, het voortgezet onderwijs, de hogescholen en het ministerie van Onderwijs. Aspirant pabo-studenten moeten volgend jaar aan bijzondere vooropleidingseisen voldoen voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Om hen voor te bereiden op deze eisen komt er in september 2014 een tijdelijk ondersteuningsaanbod beschikbaar om hun kennis bij te spijkeren.

Leerlingen die komend school jaar hun examen voor de havo doen of tussen 2011 en 2014 aan het mbo zijn begonnen, hebben hun vakkenpakket niet kunnen aanpassen aan de nieuwe eisen. Voor hen is de tijdelijke hulp bedoeld. Met de leermaterialen op de website en via regionale bijscholingsprogramma's worden zij bijgespijkerd naar het vereiste niveau.

De demo's op goedvoorbereidnaardepabo.nl laten zien hoe het materiaal voor zelfstudie er ongeveer uit komt te zien. Het leermateriaal zal bestaan uit verwerkingsopgaven, toetsvragen en voorbeeld toelatingstoetsen. Ook informatie over de bijscholingsprogramma's en de toelatingseisen wordt in de loop van deze zomer op de website geplaatst.

© Nationale Onderwijsgids