Normal_peuter_luier_blij_baby
Binnen een week hebben ruim 140 ouders zich aangemeld voor de Hengelose proef met wasbare luiers. Dat is boven verwachting. De gemeente Hengelo gaat via een vragenlijst de ouders selecteren. Vanwege het grote aantal aanmeldingen, heeft de gemeente Hengelo het aantal deelnemers uitgebreid naar 50. Dit meldt de gemeente Hengelo. 
 
De proef met wasbare luiers start begin januari. Ouders gaan 100 dagen wasbare luiers uitproberen bij hun kind. De gemeente hoopt zo gebruikerservaring te krijgen over wasbare luiers. Wegwerpluiers leveren in Hengelo elk jaar vele tonnen afval op.
 
Binnen een week hadden ruim 140 ouders zich aangemeld. Een aantal daarvan viel af door een voorselectie; omdat het kindje al bijna zindelijk was, omdat de aanmelding dubbel binnenkwam of omdat het kindje bij de start van de proef nog niet geboren is. Ook een klein aantal bewoners buiten Hengelo wilde graag meedoen, maar is helaas afgevallen. Uiteindelijk hebben 127 ouders op woensdag 12 november per mail een vragenlijst gekregen. Dat vragenformulier moet uiterlijk maandagochtend 17 november, voor 9.00 uur, ingevuld
zijn. Daarna maakt de gemeente de selectie.
 
De ouders die geselecteerd worden, krijgen een uitnodiging voor een startbijeenkomst op donderdagavond 11 december in het stadhuis. Daar krijgen ze uitleg over de wasbare luiers en over de proef. Ze kunnen dan uiteraard vragen stellen. De groep gaat via Facebook (Hengelose Luiertesters) ervaringen en tips uitwisselen.
 
© Nationale Onderwijsgids