Proef op Regius College loopt uit de hand, 300 axolotls ter adoptie aangeboden

Op het Regius College in Schagen liep een proef een beetje uit de hand. Tijdens het vak biologie kweken ze iets jaar axolotl-eitjes, maar de axolotl legde dit jaar meer eitjes dan verwacht. Het gevolg is dat er nu zoveel beestjes zijn geboren dat ze niet meer met zijn allen in het aquarium passen. Dat meldt NU.nl. 

Onderwijsassistent Maura Molenaar, zag dat een axolotl eieren had gelegd en besloot daarop om de salamandersoort te gaan kweken in een aquarium. Dat ging iets te goed. De verwachting was dat er vijftig axolotls geboren zouden worden, maar er kwamen op 4 december zo’n driehonderd ter wereld. Het plan was eerst om de axolotls eerst te kweken tot ze ongeveer 10 centimeter waren om ze daarna te verkopen, maar dat gaat nu niet meer door.

Axolotl 

De axolotlbaby’s worden nu ter adoptie aangeboden. De beestjes zijn dankzij het spel Minecraft populair geworden. Het beestje wordt maximaal 30 centimeter lang en zal voor altijd een puber blijven. De beestjes zijn wel veeleisend als het gaat om verzorging, voeding en watertemperatuur, dus weet waar je aan begint.

Gratis op te halen in Schagen 

Dat is dan waarschijnlijk ook de reden dat de ouders van de leerlingen niet zo dol zijn op de axolotls. Mocht je dit nou lezen en wel enthousiast zijn geworden. De axolotls zijn gratis op te halen bij het Regius College in Schagen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk