Logo_logo_rivierenland

Kinderopvang Rivierland moet opnieuw reorganiseren. Doordat de vraag naar kinderopvang blijft dalen ziet de organisatie zich genoodzaakt drie vestigingen te sluiten. Een nog onbekend aantal medewerkers zal zijn baan verliezen. Voor 31 oktober moet bekend worden om hoeveel werknemers het precies gaat. Dit meldt Omroep Gelderland.

Het gaat om kinderopvang De Kikker in Tricht, kinderopvang Lieveheersbeestje in Beesd en de voorschoolse opvang De Balije in Tiel. Deze locaties zullen per 1 januari 2015 de deuren sluiten. De kinderen op deze locaties worden overgeplaatst naar andere vestigingen in de buurt.

Het gastouderbureau van Rivierenland wordt eveneens gesloten en per 1 maart stopt de organisatie
ook met de tussenschoolse opvang, die wordt overgedragen aan de scholen. Op korte termijn maakt
Rivierenland bekend welke locaties gaan sluiten. De ouders van de kinderen van de te sluiten locaties krijgen elders een plek aangeboden.

Om te kunnen reorganiseren heeft Kinderopvang Rivierenland inmiddels bij de rechtbank Gelderland surseance van betaling aangevraagd. Het is de bedoeling dat Kinderopvang Rivierenland na de reorganisatie weer zodanig financieel gezond is, dat een faillissement kan worden voorkomen.

Directeur Pieter Pollmann van Kinderopvang Rivierenland vindt de reorganisatie erg vervelend voor  de kinderen, ouders en medewerkers maar “helaas onvermijdelijk”. De directeur kan niet uitsluiten dat dit de laatste reorganisatie is. “Alles staat of valt bij voldoenden kinderen die je wilt en kunt opvangen”, aldus Pollmann.  Het afgelopen zomer aangekondigde onderzoek naar de mogelijkheden voor een fusie of samenwerking met de kinderopvangorganisatie Kanteel is afgebroken. Kinderopvang Rivierenland verzorgt de kinderopvang in de gemeenten Buren, Geldermalsen, Neerijnen en Tiel.

© Nationale Onderwijsgids