Omgekeerde school in Souburg bevat mogelijk nog meer fouten

Fractievoorzitter Pim Kraan van Perspectief op Vlissingen (POV) wil weten of er tijdens de nieuwbouw van de basisschool Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg constructiefouten zijn gemaakt. Kraan vraagt dit dan ook aan het college van burgemeester en wethouders. Dat meldt Omroep Zeeland.

Bijna twee jaar geleden kwam de school in het nieuws. Tijdens de nieuwbouw bleek de school namelijk 180 graden gedraaid te zijn. Kraan vraagt zich dan ook sterk af of de gemeente het niet doorhad dat de school gedraaid stond.

Drie jaar les in een noodgebouw 

De leerlingen zitten nu al drie jaar in een noodgebouw. POV wil graag weten wat de kosten hiervan zijn. Omwonenden van de school geven aan dat er al sinds december weinig vordering te zien is op de bouwplaats.

Twee nieuwbouwscholen in Souburg moeten nu zo’n veertig jaar meegaan, maar de POV vraagt zich af of dit daadwerkelijk klopt. Het zou namelijk kunnen dat de scholen door de methode waarmee ze gebouwd zijn maar twintig jaar meegaan.

Geen vergunning aangevraagd 

Nadat werd ontdekt dat de school omgekeerd stond is er nooit meer een vergunning door de gemeente aangevraagd. De gemeente vindt zelf dat dit niet hoeft, maar volgens Kraan zijn ze nu illegaal bezig.

Omwonenden 

Een aantal omwonenden van de school is ook niet blij met het nieuwe ontwerp. De school komt namelijk drie meter dichter bij de huizen te staan dan eerder de bedoeling was. Daarnaast wil de POV ook nog weten wat de reden is waarom er sinds december 2023 niets meer gebouwd wordt.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk