Nieuwbouw basisschool stopgezet: 'De achterkant zit nu aan de voorkant'

Basisschool Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg krijgt een nieuw schoolgebouw, maar de bouw is op dit moment stilgelegd. Het gebouw is namelijk verkeerd om gebouwd. De fundering en het skelet van het gebouw zijn al af, zelfs het dak ligt er al op. Nu blijkt alleen dat deze 180 graden gedraaid zijn ten opzichte van de tekeningen. Dat meldt Omroep Zeeland.

“Simpel gezegd zit de voorkant aan de achterkant en de achterkant aan de voorkant”, zegt wethouder Rens Reijnierse van de gemeente Vlissingen. De wethouder gaat kijken wat eraan gedaan kan worden. “Ik weet nog niet waarom dit is en dat wil ik in eerste instantie ook helemaal niet weten, ik wil nu eerst een oplossing.”

Bouwtekeningen 

De school heeft aan de ouders laten weten dat het probleem gisteren werd gesignaleerd door personeel van de school. Er werd opgemerkt dat bepaalde elementen, waaronder een trap, niet klopten met de bouwtekeningen.

Kost extra tijd 

De school laat ook weten dat ze dit vooral gaan voelen in de tijd die het extra gaat kosten. De oplevering van het gebouw stond gepland voor november/december. Na de kerstvakantie was het de bedoeling dat de leerlingen in het nieuwe gebouw les zouden krijgen. De wethouder blijft optimistisch en ziet geen reden waarom het niet zou gaan lukken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk