Ruim 75 gastlessen tijdens de Week van het Geld in Arnhem

Van maandag 11 maart tot en met vrijdag 15 maart vindt de Week van het Geld voor de 13e keer plaats. Het thema van 2024 is ‘Hoe ben jij je geld de baas?'. Arnhem is dit jaar gaststad. Met ruim 75 zijn er in Arnhem dit jaar meer gastlessen dan ooit. Ook krijgt iedere basisschool in Arnhem het boek ‘De schoen van tien miljoen’, met verhalen over opgroeien in armoede. Dat gemeente Arnhem. 

De Week van het Geld is ieder jaar een mooie aanleiding in Arnhem om het goede gesprek over geld en geldzorgen op scholen op gang te brengen. Want door jong mee te krijgen dat het oké is om over geld te praten, helpt het in de toekomst misschien om eerder om hulp te vragen als dat nodig is.

Week van het Geld

Wethouder Bestaanszekerheid Mark Lauriks: “Geld maakt niet gelukkig, maar kan wel ongelukkig maken. Bijvoorbeeld omdat er thuis alleen maar geldzorgen zijn. Dan gaat een relaxt gesprek over geld niet vanzelf. Terwijl jong leren praten over geld het later makkelijker maakt om het gesprek over je geldzorgen aan te gaan. En door op tijd hulp te vragen, voorkom je dat schulden je leven overnemen. Daarom leren kinderen en jongeren in Arnhem tijdens de Week van het Geld hoe geld niet de baas wordt over hen. Een les waar je de rest van je leven wat aan hebt.”

Gastlessen en andere activiteiten 

De Week van het Geld wordt in Arnhem ieder jaar georganiseerd door welzijnsorganisatie Rijnstad in opdracht van de gemeente Arnhem. Naast gastlessen zijn er ook andere activiteiten in de stad. Zo is er een rapworkshop van muzikant en jongerenwerker Jeffrey Neijs. Ook zijn er op negen locaties van het Rijn IJssel college loketten die studenten helpen om belastingaangifte te doen. Op vrijdag is er een grote inspiratiesessie over geld door de kansenmakers voor 90 studenten op het Leerpark Presikhaaf. Verder krijgen alle basisscholen in Arnhem het boek ‘De schoen van tien miljoen’ met daarin tien verhalen over opgroeien in armoede. De boeken worden beschikbaar gesteld door het Schuldenlab. Donderdagochtend worden de eerste boeken door de kinderburgemeester en wethouder Mark Lauriks overhandigt.

Gastlessen worden dit jaar gegeven door onder andere burgemeester Ahmed Marcouch, politieagenten, ervaringsdeskundige jongeren van Kansenmakers en Oprecht, medewerkers van verschillende banken en wethouders Mark Lauriks en Nermina Kundić. Omdat Arnhem gaststad is vindt ook de landelijke opening plaats in Arnhem, deze is maandagochtend bij Rijn IJssel aan de Tivolilaan.

Door: Nationale Onderwijsgids