Logo_filmpjeschermen-01

Jan Paul Schutten, de Kinderboekenambassadeur is op zoek naar een steengoede campagne die duidelijk maakt hoe leuk lezen is. Hiervoor roept Schutten de hulp in van alle basisschoolkinderen van groepen 6, 7 en 8 via de wedstrijd 'Help de Kinderboekenambassadeur!'. De winnende inzending wordt door een reclamebureau uitgewerkt en komt op alle scholen te hangen. Ook ontvangt de school van de winnaar een pakket boeken zo hoog als de langste leerling van de school. Dat meldt Stichting Lezen.

De wedstrijd is op 11 maart van start gegaan en duurt tot en met 13 mei 2016. De campagnes die de kinderen in kunnen sturen kan bijvoorbeeld een poster zijn die laat zien hoe spannend, komisch of ontroerend boeken zijn of die laat zien hoe je er slimmer, vrolijker en grappiger van wordt. Schutten bepaald samen met een deskundige jury welke ingezonden campagne het beste is.

Leerkrachten die met hun leerlingen mee willen doen aan de wedstrijd kunnen een gratis digitaal deelnamepakket aanvragen door een mail te sturen naar leescoalitie@lezen.nl de docenten krijgen dan de lesmodule zo snel mogelijk per mail toegestuurd. Onderwijzers kunnen zelf bepalen wanneer zij van start gaan met de wedstrijd. Inzendingen kunnen worden ingestuurd tot 13 mei. Bibliotheken kunnen ook een deelnamepakket aanvragen; kinderen kunnen namelijk klassikaal meedoen, met een groepje, maar ook individueel. 

© Nationale Onderwijsgids