Normal_basischool_lerares_kinderen_les_klas

Van alle West-Brabantse gemeenten heeft de gemeente Woensdrecht de meeste leerlingen op een buitenlandse school. Dit blijkt uit het jaarverslag van het Regionaal Bureau Leerplicht. Dit meldt Nu.nl.

Vijf procent van de leerplichtige kinderen in de gemeente Woensdrecht kregen in het schooljaar 2014/2015 een vrijstelling om naar een buitenlandse school te gaan. Dat zijn in totaal 224 leerlingen. Vanuit Roosendaal volgen 208 kinderen buitenlands onderwijs en Baarle-Nassau staat op de derde plaats met 136 leerlingen in het buitenland.
 
Volgens wethouder van der Beek is het aantal leerlingen dat in het buitenland lessen volgt al een paar jaar stabiel. Toch worden de ontwikkelingen hierin nauwlettend gevolgd. Een dalend aantal leerlingen kan gevolgen hebben voor de voorzieningen in het dorp. Van Oosterbosch, bestuursvoorzitter van scholenkoepel Lowys Porquinstichting geeft aan dat het voortbestaan van de Woensdrechtse basisscholen nog niet in het geding is. Het aantal leerlingen blijft vooralsnog op peil, maar de ontwikkelingen hierin worden goed in de gaten gehouden.
 
© Nationale Onderwijsgids