Normal_klas__kinderen__po__so__groep__jongens__ict__laptop__tablet

Sinds 30 september werken twaalf organisaties samen in de nieuwe Werkplaats Kindcentra om kennis over kindcentra te delen, vraagstukken op te lossen en inzichten te delen met het werkveld.  Voor het realiseren van deze centra werken onderwijs, gemeenten en kinderopvang samen. Er blijken nog wel enige knelpunten te zijn, zoals bestuurlijke en juridische vragen, huisvesting en personeel. Dat meldt Werkplaats Kindcentra.

Binnen een kindcentrum werken kinderopvang en onderwijs intensief samen. De werkplaats is een samenwerkingsverband van onder meer het Kinderopvangfonds, MOgroep, Sardes en het Nederlands Jeugdinstituut. Twee tot drie keer per jaar bespreken de organisaties samen casussen. Het idee achter de werkplaats is om denkkracht, verbeelding, kennis en ervaring met betrekking tot kindcentra te delen.

Een andere organisatie die zich inzet voor kindcentra is Kindcentra 2020. Deze organisatie presenteerde vandaag de plannen voor integratie van onderwijs en kinderopvang. In een forumdebat zullen Tweede Kamerleden van onder meer SP, PvdA, CDA en VVD op de voorstellen reageren.

© Nationale Onderwijsgids