Normal_dansen_ballet

In het kader van de Cultuurmaand vindt op zaterdag 27 september de finale van Halderberge’s Got Talent plaats. Tijdens de finale krijgen alle deelnemers de kans om hun talent te tonen op het gebied van muziek en dans. Verschillende basisscholen in Halderberge sturen hun beste acts. De top drie mag tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs op zaterdag 11 oktober a.s. een optreden verzorgen. Dit meldt de gemeente Halderberge. 

Een onafhankelijke jury beoordeelt de kandidaten op hun optreden. De avond wordt gepresenteerd door Charlotte Maas (lid werkgroep Cultuurmaand) en Lieselot van Aken. Tijdens de finale worden er ongeveer negentien optredens verzorgd, variërend van solo-optredens tot optredens met alle leerlingen van de school. In de acts worden er verschillende instrumenten bespeeld en er worden zelfs attributen gebruikt, zoals een DJ-set, een hoepel en twirlstokken.
 
In voorbereiding op de wedstrijd werden in september op de deelnemende basisscholen voorrondes gehouden op het gebied van muziek en dans. Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 konden zich opgeven voor deze voorrondes om zich te kwalificeren voor de finale. De deelnemende basisscholen zijn de Joannes- en Bernardusschool uit Oud Gastel, de Schakel en de Klinkert uit Oudenbosch, de Lindenlommer en Reuzelaar uit Hoeven en ’t Bossche hart uit Bosschenhoofd. 
 
De finale begint om 18.30 uur in het cultureel centrum Fidei et Arti in Oudenbosch. 
 
© Nationale Onderwijsgids