Logo_techniektoernooi_cta

Dit jaar werd voor de zesde keer het Techniek Toernooi Noord georganiseerd door de Nederlandse Natuurkundige Vereniging om techniek te promoten onder basisschoolleerlingen. Christelijke basisschool De Zaaier uit Delfzijl kwam dit jaar als grote winnaar uit de bus. Dit meldt RTV Noord.

In de vier categorieën van de wedstrijd won De Zaaier een keer de hoofdprijs, een keer de tweede prijs en twee keer de derde prijs. De andere eerste prijswinnaars waren de Joseph Haydn uit Groningen, de Brinkschool uit Haren en F.T. Venema uit Westerlee. Als prijs kregen de scholen cheques waarmee zij techniekartikelen kunnen kopen. Ook mogen alle winnaars meedoen aan de landelijke finale op 5 juni in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

In totaal deden zestig teams mee van scholen uit Groningen, Friesland en Drenthe. De wedstrijd bestond uit vier categorieën gekoppeld aan leeftijd. Groep 1 en 2 moesten een postpakket zo veilig mogelijk verpakken. Groep 3 en 4 moesten een snel voertuig bouwen en groep 5 en 6 lanceerden een raket met bakpoeder en azijn. De hoogte twee groepen ten slotte moesten een robot zo programmeren dat hij de weg kon vinden in een doolhof.

© Nationale Onderwijsgids