symbaloo, update, onderwijs

DELFT - Vanaf deze week is de nieuwe versie van Symbaloo beschikbaar. Het is voor de in 2007 gelanceerde internetdienst de derde grote update. Het snelgroeiende bedrijf uit Delft weet in het streven naar eenvoud en gemak goed te slagen. Inmiddels hebben honderden scholen alle belangrijke bronnen op het internet hebben georganiseerd in een eigen Symbaloo pagina. Online samenwerken en het delen van content wordt hierdoor aangemoedigd.

Het zwaartepunt van de nieuwe Symbaloo zit in het opgefriste design en het daarmee toegenomen gebruiksgemak. Gezien de grote interesse uit het onderwijs is dat een logische keus. Dankzij nieuwe navigatiemogelijkheden kunnen scholen nog eenvoudiger de belangrijkste websites en bronnen ordenen, delen en structureren.

“Symbaloo is de afgelopen jaren getransformeerd van persoonlijke startpagina, tot resource management tool. Scholen en onderwijsinstellingen gebruiken Symbaloo om de grote hoeveelheid online content voor iedereen overzichtelijk te bundelen. Dankzij deze update kunnen bedrijven en scholen nog eenvoudiger hun online bronnen delen” aldus Sander Vessies van Symbaloo.

Uitnodiging voor de nieuwe Symbaloo
Symbaloo gebruikers zijn deze week uitgenodigd om de nieuwe versie te proberen. De animo hiervoor is overweldigend, binnen een paar dagen heeft al ruim 60% de nieuwe versie in gebruik genomen. Met name de nieuwe zijbalk die gebruikt kan worden voor instellingen en het maken van nieuwe blokjes wordt geprezen. Tablet gebruikers maakten afgelopen zomer al kennis met een zijbalk op Symbaloo. Mede dankzij de positieve reacties is de zijbalk nu ook toegevoegd op de webversie.

“Nu steeds meer scholen Symbaloo gebruiken in meerdere landen, moeten we met steeds meer belangen rekening houden. Het was een grote uitdaging om Symbaloo eenvoudig genoeg te maken voor nieuwkomers, maar ook de meest ervaren gebruikers voldoende mogelijkheden te bieden. Dat 96% nu al zegt de nieuwe versie aan te raden, zien wij als groot compliment”, aldus Coen Baars, User Interface designer bij Symbaloo.

In april krijgen alle Symbaloo gebruikers de nieuwe versie voorgeschoteld. Tot die tijd is het mogelijk om zelf over te stappen via deze link. Klik hier voor een video van de nieuwe Symbaloo.

© Nationale Onderwijsgids

- advertorial -