veldhuijzen van zanten week van de opvoeding

DEN BOSCH - Maandag heeft staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de Week van de Opvoeding geopend. Bij de officiële opening bij De Opvoedbus in 's-Hertogenbosch waren ook leerkrachten, leerlingen en ouders van de partij. Tijdens de Week van de Opvoeding vinden in heel Nederland ongeveer dertienhonderd activiteiten plaats met betrekking tot de dagelijkse opvoeding en de daarmee gepaard gaande vragen.

Veldhuijzen van Zanten vertelde de aanwezigen dat ouders en kinderen veel van elkaar kunnen leren op het gebied van social media. Ze volgde eerst met ouders en leerlingen in De Opvoedbus een workshop over social media. Aansluitend was zij aanwezig bij een debat over social media dat werd gevoerd door derdeklassers.

De Opvoedbus toert de rest van de week nog door het land als mobiele ontmoetingsplek voor kinderen, jongeren en hun ouders. Kinderen kunnen er hun vader of moeder interviewen, er zijn workshops over Twitter en Facebook en professionals gaan met elkaar in gesprek over opvoeden en opgroeien.

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres