Week 47: Brandende tablet, veilige bushalte en agrarische kinderopvang

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag? 

Maandag: Duizend basisschoolkinderen geëvacueerd vanwege brandende tablet 

Een gebouw in Zwaag, waarin twee basisscholen ondergebracht zijn, is vrijdagochtend ontruimd nadat een tablet in brand vloog. Ruim duizend leerlingen werden geëvacueerd

Dinsdag: Docent die pijltje zette bij nakijken examen onterecht ontslagen

Een docente uit Almere die eerder dit jaar door het Park Lyceum op straat werd gezet is onterecht ontslagen. Dat bepaalde de kantonrechter. Er was geen reden voor het ontslag op staande voet en de school is nalatig te werk gegaan. De school had volgens de rechter ook een officiële waarschuwing kunnen afgeven. De docente zou op het vmbo-examen van een leerling iets hebben toegevoegd.

Woensdag: Bushalte bij vliegveld Eelde moet een stuk veiliger voor studenten en reizigers

De luchthavendirectie van Groningen Airport Eelde (GAE) wil dat de bushalte bij de terminal terugkomt. Nu is men vooral bang dat het misgaat met studenten, vliegtuigpersoneel en reizigers als ze de drukke Burgemeester J.G. Legroweg over moeten steken. 

Donderdag: Bij stembureaus in Leiden en Alphen aan den Rijn waren mbo-studenten actief

Zo’n honderdveertig studenten van mboRijnland hielpen gisteren mee bij de Tweede Kamerverkiezingen in Alphen aan den Rijn en in Leiden. Sinds 2021 werkt de school samen met deze twee gemeenten tijdens de verkiezingen. Het is een groot succes, want de gemeenten vragen elke keer of studenten als boa en beveiliger in opleiding willen helpen tijdens de verkiezingsdag. 

Vrijdag: Boerenbedrijven vaker locatie voor kinderopvang

Uit onderzoek van de Rabobank blijkt dat er op landelijk niveau 115 miljoen euro omzet wordt behaald uit de agrarische kinderopvang. De kinderopvang vormt dan vaak een hoofdtak naast het al bestaande landbouwbedrijf.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk