Bushalte bij vliegveld Eelde moet een stuk veiliger voor studenten en reizigers

De luchthavendirectie van Groningen Airport Eelde (GAE) wil dat de bushalte bij de terminal terugkomt. Nu is men vooral bang dat het misgaat met studenten, vliegtuigpersoneel en reizigers als ze de drukke Burgemeester J.G. Legroweg over moeten steken. Dat meldt RTV Drenthe. 

“Ze staan soms wel met tien studenten bij elkaar, en je weet hoe het er dan aan toe gaat. Dat maakt de situatie nog gevaarlijker, dat moet echt anders”, aldus luchthavenwoordvoerder Jonas van Dorp.

Coronapandemie 

In het begin van de coronapandemie reed de bus nog naar de Machlaan. Dat is vlak bij de terminal. De halte werd echter geschrapt, want er waren toch maar weinig mensen die tijdens de coronapandemie gingen vliegen.

Op het asfalt uitstappen 

Wie nu met de bus van en naar de luchthaven reist moet bij de Legroweg uitstappen. Daar geldt een snelheidsverlaging van 60 kilometer per uur, maar niet iedere automobilist houdt zich daaraan. En de mensen die uit de bus stappen, doen dat zo ongeveer op het asfalt zelf. Daarna moet je de weg nog oversteken, zonder zebrapad. “Momenteel gaat de situatie ten koste van veiligheid en de service”, zegt Van Dorp.

Wegen rond vliegveld aanpakken 

Een meerderheid in de Tweede Kamer stemde onlangs in met twee voorstellen van VVD’er Daniël Koerhuis. Hij stelde voor om de wegen rond het vliegveld aan te pakken. Daar is nu 6,5 miljoen euro voor vrij gemaakt.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk