Week 34: Kind vast in bank, masterclass Pierre Wind en basisschool dicht

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Brandweer verlost kind van benarde positie in bank van kinderdagverblijf

De brandweer heeft in kinderdagverblijf Tovertuin in Venray een kind verlost uit een bijzondere positie. Het kindje was met het hoofd vast komen te zitten in een bank terwijl de kinderen aan een tafel zaten.

Dinsdag: TU Delft straft studentenverenigingen na mishandelingen tijdens ontgroeningen 

De TU Delft heeft twee studentenverenigingen gestraft vanwege drie incidenten tijdens ontgroeningen. Eerstejaars zouden vorig jaar met kaarsvet zijn overgoten en werd er haar in brand gestoken. Ook werd er een slachtoffer naakt in scherven op de grond geduwd.

Woensdag: Aftrap duurzaam horeca schooljaar ROC Mondriaan met masterclass Pierre Wind

Maandag verzorgde chefkok Pierre Wind een masterclass ‘duurzaamheid’ voor zijn 160 collega’s, de docenten van de horecascholen van ROC Mondriaan in Den Haag Bezuidenhout waar de School voor Horeca en Facilitaire Dienstverlening en de International Hotel & Management School gevestigd zijn. Schooldirecteur Jacqueline van der Zwan (IHMS) legt uit waarom deze masterclass nodig is: ‘’Met deze masterclass van Pierre willen we in één klap alle neuzen de goede kant op krijgen. We zijn als school al langer met duurzaamheid bezig maar we maken er komend schooljaar echt werk van om het integraal ín het curriculum en in de praktijk in te bouwen. Om dat goed te doen hebben we iedereen nodig.’’  

Donderdag: Nederlandse scholieren zijn erg goed in wiskunde 

Nederlandse vwo’ers zijn goed in wiskunde en natuurkunde. De basiskennis is wel heel smal. Dat blijkt uit een grootschalig internationaal onderzoek van International Mathematics and Science Study (TIMSS).

Vrijdag: Enige basisschool in Hekendorp gaat nu toch echt sluiten

Een groepje ouders uit Hekendorp dacht van het voorjaar nog dat OBS Goejanverwelle dit jaar open zou blijven, maar de school is nu toch echt definitief dicht. Het bleek te lastig om een docent te vinden die een gemengde klas les kon geven. Dit tot grote teleurstelling van de ouders.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk