Enige basisschool in Hekendorp gaat nu toch echt sluiten

Een groepje ouders uit Hekendorp dacht van het voorjaar nog dat OBS Goejanverwelle dit jaar open zou blijven, maar de school is nu toch echt definitief dicht. Het bleek te lastig om een docent te vinden die een gemengde klas les kon geven. Dit tot grote teleurstelling van de ouders. Dat meldt RTV Utrecht. 

Ook de docenten die vorig jaar nog lesgaven op de school wilden geen gemengde klas lesgeven. “Ouders hebben niet alleen hun kind uit groep acht aangemeld maar ook hun broertje of zusje uit groep vijf of zes. Dat is voor een docent een hele moeilijke opgave”,  aldus Liesbeth Augustijn van Stichting Primair Onderwijs. Die stichting verzorgt het onderwijs op de school.

Vacature 

Ook op de vacature die voor de zomer was uitgezet kwam weinig respons. “We wierven voor twee collega’s op parttimebasis en een onderwijsassistent. Die onderwijsassistent lukte nog wel, maar een leerkracht die dit ook kan, dat bleef uit.”

Krappe arbeidsmarkt 

Dat er geen geschikte kandidaten waren komt ook door de krappe arbeidsmarkt legt Augustijn uit. “Het is voor onderwijspersoneel heel makkelijk om aan een plek te komen waar je het maximale uit jezelf kan halen. Deze leerkrachten hebben een andere keuze gemaakt omdat ze het een heel lastige zet vonden on aan zoveel leerlingen  van verschillende leeftijden les te geven.” 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk