Normal_studeren__student__koffie__studie__huiswerk

Uitgaansgelegenheid de Winkel van Sinkel opent deze week (28 tot 31 oktober) haar deuren voor blokkende studenten in Utrecht tijdens Red Bull Study Club. Vanochtend is de eerste dag officieel geopend en zijn de eerste studenten gestart met studeren in deze nachtclub. Dit meldt Red Bull.

Bij een succesvolle eerste editie in juni in nachtclub De Marktkantine in Amsterdam kwamen ruim 600 studenten studeren. Nu wordt het project doorgezet om ook in Utrecht het tekort aan studieplekken iets te verkleinen. In deze stad is het tekort al jaren een groeiend probleem. Daarom zijn er extra plekken vrijgemaakt en kunnen er in totaal meer dan 1.000 studenten tijdens hun tentamenweek komen studeren in ‘de Winkel’. 
 
Carmen Reissig, student aan de UU en medeorganisator van Red Bull Study Club: “Het is heel bijzonder om in een club te studeren waar je normaal staat te feesten. Gelukkig zet de Winkel van Sinkel deze week de muziek uit.” 
 

Een plekje reserveren 

Studenten kunnen per dagdeel reserveren, zodat ze zeker zijn van een werkplek. De dag is verdeeld in twee delen, waarin 130 studenten tegelijkertijd kunnen studeren: van 08:00 – 18:00 uur en van 18:00 – 00:00 uur. De meeste tickets voor Red Bull Study Club zijn ondertussen gratis geclaimd via redbull.nl/studyclub, maar er is altijd een deel vrije inloop. De gereserveerde tickets vervallen om 10:00 uur (shift 1) en om 19:30 (shift 2). 
 
Door: Nationale Onderwijsgids